Frases célebres

sábado, 18 de enero de 2014

LA REPRODUCCIÓ HUMANA

Les persones, igual que els altres animals, ens reproduïm sexualment. Perquè la reproducció sexual sigui possible, són necessaris dos sexes, el masculí i el femení. En les persones, els individus de sexe masculí són els homes i els de sexe femení són les dones.
  L'aparell reproductor
Els homes i les dones tenim aparell reproductor. A diferència del que passa amb els altres aparells, l'aparell reproductor és diferent en cada sexe. El motiu és que realitzen funcions diferents:










  •  L'aparell reproductor masculí produeix les cèl·lules sexuals masculines, anomenades espermatozoides.


  • L'aparell reproductor femení produeix les cèl·lules sexuals femenines, anomenades òvuls. A més, al seu interior es produeix la fecundació de l'òvul per part de l'espermatozoide, que donarà lloc al nou ésser.
    La reproducció és el procés que permet formar un nou ésser viu a partir d'éssers vius existents. 

LA REPRODUCCIÓ ALS ANIMALS

PLANTES SENSE FLORS

Les plantes que no fan flors són les criptògames , com les felgueres i les molses. Aquestes plantes produeixen gamets i espores per reproduir-se.
  Les felgueres presenten un cicle reproductor que combinen fases asexuals , desenvolupant-se a partir d'espores, i sexuals , desenvolupant-se a partir de gàmetes.

Les molses són unes plantes amb una estructura mol senzilla. No tenen ni fulles , ni tilla ni arrels.Tenen uns pèls amb els qual es fixen al sòl, els rizoides, i uns filaments per mitjà dels quals fan la fotosintesi, els fil·lidis ,


LAS PLANTES AMB FLORS

  Les plantes que fan flors es reprodueixen sexualment.Aquestes plantes es diuent plantes fanerògames
  Les flors són els òrgans reproductors de les plantes fanerògames.Al seu interior hi ha cèl·lules sexuals.
  La majoria de les plantes fan flors amb estams i pistils, o sigui , tenen cèl·lules masculines i femenines.
  N'hia ha que fan dos tipus de flors diferents,unes de femenines      ( només tenen pistil) i unes de masculines ( només tenen estàms).
  Tambè hi ha plantes que nomès fan flors masculines i altres que nomès fan flors femenines.
  Amb la unió d'una cèl·lula masculina i altre femenina se forma la llavor que donarà lloc a una nova planta.



LA REPRODUCCIÓ DELS ÉSSERS VIUS


La reproducció és una de les funcions vitals dels éssers vius.Permet la creacció de nous individus d'una espècies. A travès de la reproducció els éssers vius poden tenir descendència o crear descendents , nous individus amb característiques semblants i assegurar així  la continuitat de l'expècie en el futur , perquè els nous individus van sustituint als que moren.

Els éssers vius presenten una gran varietat de formes de  reproducció. Alguns ho fan mitjançant la reproducció sexual , altres mitjançant la reproducció asexual i n'hi ha que poden reproduir-se de les dues maneres.



 









La reproducció asexual es produeix amb la participació d'un sol individu i d'un sol tipus de cèl·lula. La reproducció és molt ràpida i els nous individus són identics. Organismes unicel·lulars,els fongs,algunes plantes i alguns animals tenen aquest tipus de reproducció.

La reproducció sexual. En la reproducció sexual dues cel·lules diferents ,una masculina i altre femenina,( gametes ), s'han d'unir ,( fecundació), formant una nova cel·lula o cigot.El nou individu se forma a partir de la divisió cel·lular sucesiva.
Aquest tipus de reproducció és mes lenta perquè els descendent triguen mes temps a desenvolupar-se.Els nous indivídus no són idèntics als progenitors tot i que tenen característiques de cadascú d'ells.




miércoles, 15 de enero de 2014

FESTA DE SANT ANTONI