Frases célebres

martes, 22 de marzo de 2016

Menorca:economia


L'economia menorquina

L'economia menorquina ha evolucionat de manera diferent que a la resta de les Balears. A grans trets podem dir que comerç ( sector terciari ) agricultura ( primari ) i indústria ( sector secundari) han estat sempre presents a l'economia de l'illa.
El pes dels diferents sectors econòmics ha anat variant al llarg del temps, exceptuant el turisme, que ha estat un sector econòmic desconegut per els habitants de l'illa fins a mitjans de segle XX.
L'activitat agrícola de l'illa adquireix importància a l'època romana i en perd amb l'arribada del vassallatge àrab. La majoria d'experts, però, coincideixen en assenyalar que l'estructura agrària de Menorca neix amb el repoblament català del segle XIII i l'activitat organitzadora de Jaume II de Mallorca. Durant l'edat mitjana, l'economia menorquina es sustenta pràcticament en l'activitat agrícola i ramadera, sobretot en la ramaderia ovina, amb la particularitat que a Menorca no existia ni existeix l'ofici de pastor. És probable que la retícula de parets seques que divideixen i subdivideixen el sòl de l'illa permetés una proliferació dels ramats amb poc esforç de vigilància. La llana menorquina era molt estimada als mercats i la seva exportació servia per suplir les mancances de blat i oli que patia l'illa. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario